L'Olla dels Maiquets

L'olla dels Maiquets (s'obra en una nova finestra)

L’Olla dels Maiquiets Teatre - 25 anys

2017, 25 anys que l’Olla fem teatre amateur a Vilablareix

On ens sentim a gust és en la comèdia, n’hem estrenat més de 20 en aquests anys (L’amor venia amb taxi-1993, Jo seré el seu gendre-1994, El millor dependent del mon-1995, El sopar dels idiotes-2010, Que fem amb... l’envàs-2012, Diner negre-2016) però també hem fet incursions al teatre de l’absurd (El Déu-2003, Tot és veritat, tot és mentida-2008, ...) comèdia de situació (Un dimoni blau-1994, Teatre de Cabaret-2002,...), teatre clàssic (Un prometatge-2002, L’os-2002...), teatre d’autor (Fantasies d’un auxiliar administratiu-1995, Enterra’m a pequín-2009...), tot depenent del director que hem tingut i de l’estat anímic del grup. Actualment som 8 membres, 5 de Vilablareix dels que 4 hi som des del 1992 i la resta de Girona i Sarrià de Ter, però algun any hem arribat a ser més de 20. Quasi sempre hem tingut direcció, moltes vegades amateur i en algun moment professional. Incentivem el teatre fent tallers, col·laborant en diferents àmbits socials i muntant mostres de teatre al poble, fent intercanvis, portant les nostres obres arreu de les comarques gironines. Hem col·laborat amb el FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona), en definitiva, vint-i-cinc anys que no hem estat MAI QUIETS.

Aquest aniversari l’hem volgut celebrar fent una exposició retrospectiva del grup dins la Fira de Tardor el setembre de 2017, i preparant una obra contundent, complicada i llarga: MENTIDERS d’Anthony Neilson, estrenada l’any 2002 al Royal Court Theatre Downstairs Sloane Square de Londres, una comèdia britànica plena d'embolics. Amb la direcció, escenografia i direcció tècnica del nostre director actual, Josep Puigmal, narra la història de l'arribada de dos policies anglesos a una casa la nit de Nadal, per comunicar a un matrimoni una mala notícia. Però els dos agents, compadits de la parella, expliquen una mentida que s’anirà fent cada vegada més gran fins a provocar situacions hilarants i surrealistes.

La vàrem començar a enfilar a l’estiu del 2016 i no la vàrem estrenar fins el novembre del 2017 a Vilablareix dins els actes de la festa de Sant Menna. Ha resultat el muntatge que ens ha portat més temps de preparació i assaig. Des de les hores hem tingut la oportunitat , de moment, de representar-la també a Bordils, Celrà i Aiguaviva, per sort amb la mateixa acceptació que quan la vàrem estrenar en camp propi. La intenció és d’acabar-la de rodar per on es pugui. Quan el guió es bo i la direcció té clar de quina forma ha de tenir, els actors i actrius, tot i ser aficionats, ho tenim més fàcil.

Trobareu una retrospectiva, tant històrica com gràfica, de la nostra vida teatral fins avui en:

EN CARTELL S'obra en una nova finestra