ACTIVITATS

Tallers, ludocasal de Nadal, ludocasal de Setmana Santa, servei de corda

LUDO: En una ludoteca és difícil determinar una programació d’activitats dia a dia, ja que es dóna molta importància al joc lliure. A través de la lliure elecció del joc es pretén fugir de les regles marcades per les institucions formals.

Malgrat això hi ha activitats puntuals com tallers que es van fent al llarg del curs.

LUDOCASAL: En època de vacances escolars (Nadal i Setmana Santa), la ludoteca varia el seu horari (de 9 a 13h) i també les activitats que s’hi fan: tallers, sortides pel poble, gimcanes, etc.

SETMANA CULTURAL: La ludoteca participa activament dins aquesta setmana cultural, que coincideix en la setmana de Sant Jordi. L’Ajuntament de Vilablareix és qui organitza les activitats.

SERVEI DE CORDA: La ludoteca té un servei de recollida dels nens i nenes de l’escola del poble. Les ludotecàries i dos reforços van a buscar a l’escola aquells infants que van a la ludoteca.

ACTIVITATS ESPECIALS: Sant Narcís, Carnestoltes, el dia internacional del joc, el dia dels Drets de l’Infant,...es fan taller i/o activitats especials per celebrar-ho.

 

OBJECTIUS

  • Oferir als usuaris de la ludoteca sense discriminació per raça, religió, sexe, estatus social o nivell intel·lectual, l’accés al món de les activitats i objectes lúdics.
  • Afavorir per mitjà de l’activitat lúdica, el desenvolupament psicomotor, cognitiu, crític, creatiu i afectiu de l’infant.
  • Donar a conèixer la importància que té el joc pel desenvolupament integral de la persona.
  • Fomentar un ambient obert, agradable i distès entre els usuaris de la ludoteca.
  • Incidir en hàbits d’higiene, de convivència, d’ordre, de manipulació, motrius, sensorials, etc.
  • Integració i normalització de les persones amb deficiències de qualsevol tipus ( motores, sensorials, mentals) en la dinàmica de la ludoteca.