"Vilablareix es mou per tu" Pla de mobilitat

Dijous, 04 Gener 2018 09:48

Després de dos anys d’anàlisi de la mobilitat en el municipi, Vilablareix presenta un pla de mobilitat que es pretén dur a terme amb actuacions immediates i amb altres actuacions a mig i llarg termini.

 

L’increment de la població i de les activitats que es porten a terme al municipi ha provocat un augment del trànsit en els carrers de Vilablareix. I això ha comportat problemes en la mobilitat i que ara es volen solucionar.

 

A llarg termini el que es vol aconseguir és fer que els carrers residencials de Vilablareix siguin un espai per la gent, un lloc d’activitat i de vida de poble. Segons el Regidor de mobilitat, serveis i urbanisme, Pau Rovira: “No es tracta simplement d’un canvi de sentit de carrers i nous carrils bici, sinó d’un canvi de mentalitat més ampli: jerarquitzem els vials i prioritzem les formes de mobilitat, recuperem espais de la via pública, promovem salut, minimitzem els recorreguts en vehicles motoritzats i incrementem la seguretat, aconseguint així una mobilitat més sostenible”.

 

L’objectiu principal és fer que moure’s a peu o en bicicleta sigui la forma més habitual de desplaçar-se dins el municipi. Una opció molt més saludable, sostenible i respectuosa. No es pretén marginar el cotxe, conscients de la necessitat de desplaçaments diaris dels veïns i veïnes, sinó aconseguir que els trajectes d’entrada i sortida al municipi siguin el més ràpids i curts possibles. 

 

Si vols veure amb detall en què consisteix aquest pla de mobilitat clica aquí. 

 

I si en vols saber més i traslladar els teus dubtes o aclariments, participa a la xerrada informativa que tindrà lloc el proper dijous 11 de gener a Can Gruart!