Si fas compostatge casolà, et bonificarem la taxa d'escombraries

Dimecres, 09 abril 2014 16:28
Imatge extreta del díptic de la Generalitat de Catalunya sobre el compostatge casolà. Imatge extreta del díptic de la Generalitat de Catalunya sobre el compostatge casolà.

L’any 2006 vam iniciar la primera campanya de compostatge casolà al nostre municipi.

Enguany volem continuar promocionant el compostatge casolà i per això us animem a participar-hi. Els veïns que acreditin que fan compostatge podran beneficiar-se d'una bonificació del 20% en la quota de la taxa del servei de recollida de deixalles.

 

Què és el compostatge casolà?

El compostatge casolà és el procés pel qual part dels residus orgànics que generem a les nostres llars es transformen en compost, un adob natural d’aspecte idèntic a la terra molt útil per a les plantes del nostre hort o jardí. Aquest procés el podem realitzar des de casa amb l’ajut d’un compostador, un recipient dissenyat per a que el compostatge es realitzi sense pudors, mosques o mal aspecte.

 

Què he de fer per sol·licitar un compostador?

1r. Anar a l’Ajuntament per tal de facilitar les vostres dades als llistats oberts de la campanya.

2n. Fer efectiva una fiança de 30 € (aquesta fiança se us retornarà al cap de dos anys, moment en què el compostador passarà a ser de la vostra propietat).

3r. Finalitzat el termini per sol·licitar el compostador, l’Ajuntament avaluarà totes les sol·licituds i farà la petició dels compostadors demanats.

4t. Un cop es disposin de tots els compostadors sol·licitats, es distribuiran entre els nous compostaires que rebran la visita d’un educador ambiental. 

 

Quan puc sol·licitar un compostador?

Teniu temps fins el 31 de maig.

 

Tindré assessorament durant el procés de compostatge? 

Un cop formalitzada la vostra inscripció, un equip d’educadors ambientals es posarà en contacte amb vosaltres per a instal·lar-vos el compostador i per realitzar-vos tres assessoraments.

 

Obtindré alguna bonificació si faig compostatge a casa?

Sí, segons l’ordenança fiscal número 7 de l’any 2014, s’estableix una bonificació del 10% en la quota de la taxa del servei de recollida de deixalles als contribuents que acreditin la realització de compostatge casolà.