Inici d'una nova campanya de compostatge casolà

Dimecres, 21 Març 2018 12:59

 

Vilablareix va iniciar la primera campanya de compostatge casolà l’any 2006. Des de llavors, el municipi compta amb una cinquantena de compostaires. Enguany, des del consistori es vol continuar promocionant el compostatge casolà i per això animem a tots els veïns i veïnes a participar-hi.

 

Què és el compostatge casolà?

El compostatge casolà és el procés pel qual part dels residus orgànics que generem a les nostres llars es transformen en compost, un adob natural d’aspecte idèntic a la terra molt útil per a les plantes del nostre hort o jardí. Aquest procés el podem realitzar des de casa amb l’ajut d’un compostador, un recipient dissenyat per a que el compostatge es realitzi sense pudors, mosques o mal aspecte.

 

Què he de fer per sol·licitar un compostador?

1r. Anar a l’Ajuntament per tal de facilitar les vostres dades als llistats oberts de la campanya.

2n. Fer efectiva una fiança de 30€ (aquesta fiança se us retornarà al cap de dos anys, moment en què el compostador passarà a ser de la vostra propietat).

3r. Finalitzat el termini per sol·licitar el compostador, l’Ajuntament avaluarà totes les sol·licituds i farà la petició dels compostadors demanats.

4t. Un cop es disposin de tots els compostadors sol·licitats, es distribuiran entre els nous compostaires que rebran la visita d’un educador ambiental.

 

Quan puc sol·licitar un compostador?

Teniu temps fins el 4 de maig.

 

Tindré assessorament durant el procés de compostatge?

Un cop formalitzada la vostra inscripció, un equip d’educadors ambientals es posarà en contacte amb vosaltres per a instal·lar-vos el compostador i per realitzar-vos tres assessoraments.

 

Novetats 2018

-       Exposició “L’autocompostatge a Catalunya”: del 27 de març a l’1 de maig a l’entrada del pavelló.

-       Xerrada sobre el compostatge: dilluns 16 d’abril a les 19:30h a Can Gruart.

 

Us animem a participar-hi!