Adéu a Primo de Rivera i moció aprovada a favor de la gestió municipal

Diumenge, 17 Març 2013 21:12
Imatge del ple municipal amb els regidors Imatge del ple municipal amb els regidors

El ple de l'11 de març Vilablareix va aprovar per unanimitat de tots els grups (ERC, CiU i IpP-PM) retirar el títol de fill adoptiu del municipi als mili- tars Miguel Primo de Rivera i a Emilio Barrera, que va ser capità general de Catalunya del 1924 al 1930 en substitució de Primo de Rivera.

D’altra banda, la sessió plenària també va aprovar per unanimitat una moció en defensa de l’autonomia local i del regim competencial de lo- cal de la Generalitat de Catalunya en resposta a la reforma de les admi- nistracions locals que impulsa l’Estat espanyol.

L’alcalde, David Mascort (ERC), va criticar que el govern espanyol vulgui utilitzar les administracions locals per culpar-les del dèficit “quan en reali- tat representa només un 3% o 4% del total”.

“Manifestem el nostre convenciment que aquesta reforma de l’adminis- tració local que pretén impulsar el govern del PP només respon a criteris recentralitzadors i obvia les realitats diverses i plurals que conviuen avui a l’estat espanyol”, va dir Mascort, en relació a l’escrit a la moció.