La nova campanya de gossos premia als propietaris

Dilluns, 04 Juny 2018 15:18

 

Un any més l’Ajuntament de Vilablareix engega una nova campanya de sensibilització i convivència entre les persones i els animals de companyia. Aquesta vegada es tracta d’una campanya amb la que no es pretén sancionar, sinó que la intenció és mantenir més net el poble mitjançant la neteja dels orins del gos per no deixar-ne rastre i així no malmetre cap part de la via pública. 

Com fer-ho? L’Ajuntament posarà a disposició dels propietaris un bidó plegableper omplir amb aigua i vinagre per abocar a les miccions que faci el gos a la via pública. Amb aquesta acció es mantindran els carrers més nets, s’evitaran les males olors i ajudarà a la convivència del poble.

 

Eldimarts 5 i 12 de juny, de les 16 a les 19:30h davant de l’Ajuntament s’instal·larà una carpa on els propietaris dels gossos censats podran passar a recollir un bidó plegable i alhora podran actualitzar les dades dels animals. 

A partir del dimecres 6 de junyun agent cívic municipal lliurarà aquest bidó als propietaris i propietàries de gossos que vegi passejant pel poble.

 

Aprofitant la campanya, recordem als propietaris que cal inscriure l’animal al Registre censal municipal, cal identificar el gos amb un microxip i cal notificar al Registre censal municipal la baixa, la cessió o canvi de residència de l’animal, o la pèrdua d’aquest.

 

Des del passat mes de gener l’Ajuntament disposa d’un lector de xipper a mascotes, gràcies al qual, ja hem pogut retornar les mascotes que hem trobat perdudes als propietaris, d’aquí la importància que l’animal porti el microxip.