Vilablareix fomenta la lectura amb tres biblionius

Dimarts, 04 Desembre 2018 17:33

 

Vilablareix ha instal·lat tres biblionius a diferents punts del municipi per tal de fomentar la lectura als veïns i veïnes. 

Quin és el seu funcionament? El biblioniu és un punt d’intercanvi gratuït de llibres, per tant, qualsevol persona pot agafar un dels llibres que s’hi guarden a dins i se’l pot endur a casa. Un cop llegit hi ha dos opcions, quedar-se’l o retornar-lo al biblioniu perquè una altra persona en gaudeixi. 

 

Només hi ha una condició: si s’agafa un llibre se n’ha de deixar un altre. L’objectiu és facilitar que els llibres que ja s’hagin llegit circulin i, d’aquesta manera, potenciar tant la lectura com la cultura de l’intercanvi i reutilització d’objectes.

 

Des de la Biblioteca municipal s’ha fet un recull per a posar diferents contes per nens i llibres per adolescents i adults. Setmanalment la biblioteca farà el manteniment del biblionius perquè es reparteixin les temàtiques dels llibres pels diferents punt d’intercanvi de llibres. 

 

Segons la regidora de cultura de l’Ajuntament, Marta Fusté: “Una de les obsessions de l’Ajuntament i del departament de cultura és que la població agafi l’hàbit de llegir i sembla que costa molt que tant nens i adults ho facin. Una de les accions que fem és la instal·lació d’aquests biblionius”.  

 

L’Ajuntament demana també el màxim respecte i civisme per tal de mantenir els biblionius en les millors condicions i que el màxim nombre possible de persones en puguin fer ús. La regidora de cultura remarca que espera que hi hagi civisme “som un poble cívic i esperem que no hi hagi incidents”.

 

De fet, si funciona la iniciativa, l’Ajuntament ja es planteja col·locar-ne tres més de cara a l’any vinent per arribar a les diferents zones del poble. De moment els tres biblionius es troben a la plaça de l’U d’Octubre, al carrer Marroc 44 i a la plaça de la Pau.