Nova campanya de bicicletes a Vilablareix

Dimarts, 18 Desembre 2018 08:07

 

 

En el marc del Pla de Mobilitat“Vilablareix es mou per tu” l’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana una nova campanya de bicicletesper tal que els veïns i veïnes utilitzin aquest mitjà de transport per desplaçar-se pel poble.  

Per arribar a més gent i com ja es va fer a la primera campanya, l’ajuntament bonificarà 50€del preu final per unitat. Només podran optar a la bonificació els empadronats al municipi i aquells que no hagin adquirit una altre bicicleta amb bonificació a l’anterior campanya. 

 

La primera campanya, segons el regidor de mobilitat Pau Rovira“va ser tot un èxit i creiem que ara, passat un any i amb les obres ja finalitzades cal fer una segona campanya. També ha sigut una demanda que ens han fet els mateixos veïns. Cal seguir impulsant el projecte de mobilitat, no només informant, sinó essent més actius i fent que la gent s’encomani del projecte”.

Recordem que amb les obres del Pla de Mobilitat s’han afegit 2 km de carrils bicimés en el municipi i la circulació amb bicicleta en aquests moments és més segura.

 

La primera campanya es va portar a terme al gener de 2018 i es van encarregar un total de 113 bicicletes, 15 unitats infantils i 98 d’adults. Rovira explica que“la campanya va ser una mica improvisada i no teníem ni idea de com podia anar. Al final, van ser més de 100 bicicletes i ho valorem molt positivament. Hi ha interès en canviar la forma com ens movem en pro de la seguretat i la sostenibilitat”.

 

Tothom que vulgui una bicicleta la pot demanar ja a les oficines municipals. L’empresa que proporciona les bicicletes a l’ajuntament és Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona. D’aquesta manera també es col·labora amb empreses del tercer sector.