Es substitueixen els tovallons de paper pels de roba al menjador de l’Escola Madrenc

Divendres, 15 Novembre 2019 17:39

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, Vilablareix substitueix els tovallons de paper pels de roba al menjador de l’Escola Madrenc. A partir de dilluns els alumnes de 2n a 6è de primària ja van estrenar els tovallons de roba que cada alumne porta, marcat amb el seu nom, des de casa. El principal objectiu d’aquesta iniciativa és evitar el malbaratament de recursos. Imma Vilà, regidora de Medi Ambient, explica que “la iniciativa també és important perquèaquests nous hàbits que agafin els nens i nenes es puguin transmetre a casa, i que així les famílies també prenguin consciència que cal minimitzar els residus que generem”. 

 

De moment aquesta mesura s’ha implantat en els alumnes més grans de l’escola però a la llarga s’estendrà en els més petits, segons ha explicat la regidora, Imma Vilà.

 

Cal destacar la implicació de les cosidores del Casal de la Gent Gran de Vilablareix que s’han sumat a la iniciativa fent un total de 130 bossetes de roba per a guardar-hi els tovallons de cada alumne. Vilà destaca que “no hem hagut ni de comprar la roba per fer els sarronets ja que les cosidores han reutilitzat robes, vetes i cordons que ja tenien”.

 

Aquesta nova mesura va ser una iniciativa de l’Ajuntament de Vilablareix i l’Escola Madrenc l’ha rebuda amb els braços oberts.

 

Festes més sostenibles 

Un dels propòsits de l’equip de govern des de ja fa uns anys és fer que les festes del poble siguin més sostenibles utilitzant vaixelles compostables; el pas següent és anar implementant, sempre que sigui possible, vaixella reutilitzable. “Aquests canvis no es poden fer de cop ni en tots els actes, però a poc a poc anem incorporant vaixelles compostables o bé reutilitzables” afirma Imma Vilà. I afegeix:“Mirem també d’eliminar totes les ampolles d’aigua de plàstic que són necessàries en actes com xerrades, inauguracions i jornades, entre d’altres”. En aquesta línia ha explicat que s’instal·laran fonts d’aigua en diferents espais municipals per tal d’eliminar les ampolles de plàstic d’aigua en els esdeveniments.