S'aproven per unanimitat les mocions per aturar el 155 i demanar llibertat a Sànchez i Cuixart

Dijous, 26 Octubre 2017 07:32

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Vilablareix ha aprovat aquest dimecres el projecte inicial de Mobilitat del municipi que preveu la construcció de carrils bici, l’ordenació vial i la construcció d’una el·lipse al carrer Perelló amb carrer Camós per un import de 79.095,78€.

 

També s’ha aprovat el projecte inicial de reurbanització d’un tram del Carrer Marroc per tal d’implantar carril bici i renovació de la xarxa de sanejament, per un import de 228.551,42€.

 

            En el mateix ple, l’Ajuntament de Vilablareix ha aprovat les ordenances

fiscals del 2018 per unanimitat de tots els grups (ERC- CiU – PSC). El consistori ha proposat congelar tots els impostos i taxes per quart any consecutiu.

 

L’alcalde de Vilablareix, David Mascort, ha explicat que, en la línia dels darrers anys, l’equip de govern ha proposat mantenir les taxes i impostos municipals. “La idea és congelar un any més tots els impostos i taxes. Tan sols es modifica la taxa d’escombraries que beneficiarà als veïns que reciclen més”. I és que la nova ordenança farà que a partir de l’1 de gener del 2018 els veïns que reciclin més paguin menys. Els veïns que no reciclin pagaran igual o més del que han pagat fins ara.

“Després de quatre anys amb el sistema porta a porta, s’han aconseguit molt bons resultats gràcies a la bona feina dels veïns. Ara des de l’Ajuntament de Vilablareix s’ha volgut fer un pas més”.

 

En el mateix ple s’ha aprovat per unanimitat la Moció per aturar la suspensió de l’Autonomia de Catalunya. L’equip de govern de Vilablareix ha volgut així manifestar el seu suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d’Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d’Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament de Catalunya. Amb aquesta moció es condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol i s’insta al Govern espanyol i els partits que li donen suport a que s’aturi la suspensió d’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme. Tanmateix es comunica aquest acord al President de la Generalitat de Catalunya, a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, al Govern espanyol i als grups polítics del Parlament de Catalunya.

 

            El darrer punt de l’ordre del dia ha portat a aprovació la Moció per la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart on s’exigeix la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural. La moció també denuncia la manca de separació de poder a l’Estat espanyol, la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació. També demana a les institucions europees que no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura. Finalment es comunica al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) i al Congrés dels Diputats, així com a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’aprovació de la present moció.

S’ha aprovat per unanimitat.

“El nostre govern i les nostres institucions estan en perill. Com han fet la majoria dels municipis catalans, nosaltres també hem portat a aprovació aquestes dues mocions al ple extraordinari d’aquest dimecres.”