Vilablareix aprova el Pressupost General per a l’exercici 2018

Divendres, 17 Novembre 2017 06:26

L’Ajuntament de Vilablareix ha aprovat aquest dijous, 16 de novembre, el pressupost de 2018 amb els vots favorables d’ERC i les abstencions del PSC i CiU.

El pressupost previst per aquest exercici 2018 recull la totalitat de despeses previstes per a la prestació dels serveis municipals durant l’exercici del 2018. També inclou els ingressos ordinaris que finançaran tota aquesta activitat, tals com impostos, taxes i subvencions corrents. Tot plegat conforma el Pressupost General de l’Ajuntament de Vilablareix que ascendeix a 3.520.631,30 euros, el que representa un augment d’un 2,42%.

 

Amb aquest pressupost es pretén donar resposta a les necessitats i demandes de tots els veïns de Vilablareix amb la intenció d’optimitzar la despesa pública local, per a donar una gestió racional, eficaç i eficient d’aquells recursos que els ciutadans posen a les mans de l’ajuntament com a gestors públics per a satisfer les seves necessitats col·lectives.

 

L’alcalde, David Mascort, ha definit aquest pressupost com a ‘continuista on es van reflectint les diferents accions de millora en la gestió, per tant d’estalvi’. Ha assegurat que el pressupost segueix amb la tasca que ha fet sempre l’equip de govern.

 

El pressupost contempla una despesa en inversions de 540.000 euros, entre elles es contemplen millores en edificis municipals, la reforma del cementiri, millores de mobiliari i carrers, compra d’eines i material per la brigada. Pel que fa a les inversions emmarcades dins el PAES (Plans d’Acció per l’Energia Sostenible), una de les despeses més grans serà la de canvi de tot l’enllumenat públic del municipi a tecnologia LED. També hi ha previst invertir 88.990 euros en una caldera de biomassa al pavelló. La inversió més important d’aquest any serà la de millores al camp de futbol. Es reformaran els vestidors i es faran unes grades. Dels 540.000 euros, aquestes millores al camp de futbol ocupen 340.000 euros d’inversió.

 

Pel que fa al deute es veurà reduït fins a un 18% a finals d’any.

 

En el ple també es va aprovar l’acord del pla local de prevenció de residus municipals on s’inclou treure a licitació el concurs d’escombraries.